Lisää mönkijöitä...

Mummelin hökkelin edustalle on ilmestynyt pieni vieras ruoanhakureissulle.

Lähikuvaa, pönikkä on vain välietapilla. :)

torstai 25. lokakuuta 2012 klo 12.13 , 2 Comments

Täti myynnissä...


Täti on sitten päätynyt myytäväksi Facebookin nukkekotikirppikselle. Nukella on korkeutta 15,5 cm, kädet liikuteltavissa ja alaosa tehty kartonkikartion päälle, joten nukke pysyy pystyssä.  Otsaläpsykäsi on ommeltu hiusrajaan kiinni, mutta ommel on irroitettavissa ja käden voi liimata.

Tarkempi tarkastelu paljastaa savessa säröjä, jotka ilmaantui nuken paistamisen jälkeen. Olen pastelliliiduilla saanut niitä häivytettyä jonkin verran.

maanantai 22. lokakuuta 2012 klo 7.17 , 0 Comments

Hiljaista...

Väliaikatietoja pienen hiljaiselon jälkeen... Siivousoperaation jäljiltä elintärkeä työpöytä on hautautunut jonnekin tavaran alle. Paikannukseen asti siivoan ylimääräisiä tavaroita pois Facebookin nukkekotikirppiksellä, pannuja, ruokia pientä tavaraa yms yms... :)

Aloitin myös syksyllä kuvataiteen opinnot ja töissäkin on enemmän tunteja kuin ennen, joten vapaa-aika on melko kortilla. Kyllä tässä ohessa kuitenkin jotain silloin tällöin syntyy.

maanantai 8. lokakuuta 2012 klo 10.21 , 0 Comments

Salaperäinen vieras ja muuta mukavaa...

 Mummelin salaperäinen vieras on vihdoin saapunut. Eetu-lohikäärme lehahti paikalle tuossa lauantai-iltana, mutta ressukka on matkan jäljiltä niin väsynyt, että keräilee voimia vielä jonkun aikaa.
 Mummelin mökin ikkuna-aukosta saadusta palasesta mummeli saa itselleen kukkapöydän.
Unelmamökkiinkin iski vihdoin ja viimein inspiraatio. Sitäkin on nyt hauska jatkaa, kun vihdoin tietää, mitä tekee...

Tuollainen nukensänky minulla oli joskus pienenä, tosin sitä kokoluokkaa, että siihen mahtui barbi. Tällä hetkellä se on autotallissa ja ehkä se on entisöitävä vielä joku päivä. Tuo on 1:24 ja tulossa siis unelmamökkiin.

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012 klo 5.20 , 2 Comments

Paljon erilaista kokeilua...

 Tältä nämä ruostepurnukat nyt sitten näyttää, kerroksia taisi olla kolme...
 Kaverin kanssa tuli puheeksi väriliidut, jotka tulin ostaneeksi vähän aikaa sitten (Dolorekselta tietenkin)...
 Liidut on luomivärin näköisiä palkkeja, joita sivellään meikkisiveltimen näköisellä töpöttimellä. Liitujen kanssa niitä tuli kaksi, mutta toinen mureni alta aikayksikön, eikä toisellakaan kovin hyvin enää mene. Materiaali noissa on hyvin hienojakoista muovivaahtoa, joka siis ei kestä juuri hankausta, mutta ei hätää, halpakempparista saa monta kymmentä samanlaista sivellintä eikä hintakaan päätä huimaa. 

Alla on omppuun sivelty kyseistä liituväriä. 
(Käsi on muuten omituisessa asennossa siksi, että juuri ennen tämän kuvan ottoa keskisormi osui jiirisaksien terään omppua laatikosta etsiessäni. Oli muuten petollisen terävää sorttia, vaikka vain vähän hipaisi. Sakset on huolellisesti pidetty lukossa siitä lähtien.)

 Samaa ruosteainetta on käytetty tähän hyllyyn, kuten myös jiirisaksia. Vei vähän harjoittelua ja koko hemmetin puolimetrisen tikun listaa, ja riitti hädin tuskin tähän hyllyyn... Mur.
Miniatyyrimaalaus on myös harvinaisen hauskaa puuhaa, ja sopii hyvin meille pätkähermoisille. :)

lauantai 21. heinäkuuta 2012 klo 13.55 , 2 Comments

Taas pukkaa

 Viime viikonloppu toi taas uusia ostoksia. Kenkäveron markkinoilta löytyi uuteen projektiin mosaiikkipaloja, ompelijan taloon uudet korkkikset (sekä omiin korviin monta monta korvista!) sekä paketti Dolorekselta toi kauan himoitsemani hiiren maistissa...

Nuo korkkikset on aivan ihanat ja sopii täydellisesti olkkariin. Otin myyjältä käyntikortinkin, jotta muistan hehkuttaa, mistä ne oli ostettu, mutta lupaan löytää sen viimeistään siinä vaiheessa kun esittelen kenkiä oikealla paikallaan!
 Tänään on muutenkin ollut keskeneräisten projektien viimeistelypäivä. Vihdoin viimein sain leikattua oveen koristeen Lahdesta ostetusta aidasta. Taidan maalata sen vielä valkoiseksi, ei se mustana ole juuri minkään näköinen.
 Ja tämän päivän älyvapaa päähänpisto oli hammastikusta veistelty kissapatsas. Ajattelin tuota 1:24 taloon.
 Doloreksen paketissa oli myös Scenic Rustia ja monta metallijuttua, joihin sitä pitää kokeilla. Kokeilin sitä ensin lattiakaivon kanneksi suunnittelemaani filigraaniin (vas. puol. paljun pohjalla) mutta en saanut siitä haluamani näköistä. Uusi yritys...
Tässä tavarat juuri maalauksen jälkeen. Saas nähdä, näkyykö siveltimen jälki lopputuloksessa ja kuinka paljon se jää rassaamaan. Nyt pitää odotella kuivumista, mutta eiköhän viimeistään huomenna selviä, miten näille on käynyt.

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012 klo 3.36 , 1 Comment

Sivussa syntynyttä...

 
Hypistelin sormissani pientä silkkipaperin palaa, yrittäen keksiä sille käyttöä. Aikani rypisteltyäni huomasin, että se alkaa näyttää märältä kankaalta! Eli siis tuumasta toimeen, vapaa sinkkiämpäri pöytään, pohjalle vähän oasista ja päälle eri värisiä rypisteltyjä silkkipaperin palasia.

Päälle kaadoin Scenic Wateria ja vielä pinnalle vähän vaahtoa. Punainen "vaate" on vielä lakattu.

Pyykkipäivä! 

lauantai 30. kesäkuuta 2012 klo 4.29 , 3 Comments

Pieniä korjauksia...

 Mummelin mökki on saatu siistittyä, ja Lahdesta tuodut tavarat paikoillaan...
 Myös yläkerta on saanut vähän lisää roinaa. Villi huhu kertoo, että hökkeliin on tulossa salaperäinen vieras, mutta mummeli ei vielä suostu kertomaan, kuka se on...
Taavetti-setä on taas saanut Eijulin arvonnasta voitetut kakkulat päähänsä. Ehkä kaupanteko onnistuu niillä nyt helpommin? Taavetin housut on myös tuunattu paremmin sopiviksi, sekä sukat on vaihtumassa oikean kokoisiksi, toinen on vielä lankarullalla. Setä on kasvattanut partaakin sitten viime näkemän.

Taavetti-setä on tästä kaikesta yhtä järkyttynyt kuin ennenkin.

perjantai 29. kesäkuuta 2012 klo 23.21 , 0 Comments

Kukas se siinä?

Hertta-tädin uusi tuttavuus saapui tänään. Koppa on tehty hammasharjan kotelosta, ja teen joku päivä siihen servetistä uuden päällisen, jotta saan niistä kolosista kaiken irti. Idea tuli, valmista piti saada, joten käytetään sitä, mitä oli.

lauantai 16. kesäkuuta 2012 klo 10.42 , 3 Comments

Ostoksia...

 Ja kyllähän minäkin ostelin yhtä jos toista... Nauhat Doloreksen pöydästä.
 Nämä ihanuudet ovat naapuripöydästä. Olin kauan etsinyt tilkkupeittoa mummelin ammeeseen, ja tuo ihana taulu istuu mainiosti ompelimoon.
 Kuva kumossa mutta haitanneeko.... Vastapäisestä pöydästä hyvin pätevät pinsetit ja aitaa, Matleenalta croissantti ja Tiinalta upea lautanen mummelin kahvipöytään!
En muista mistä pöydästä, mutta löysin mummelille ihanan kristallipallon! Kuvassa tuolla teekannun takana. Olisikohan mummeli tarttennut isomman pöydän, kun uhkaa jo olla täynnä tavaraa?

maanantai 11. kesäkuuta 2012 klo 9.49 , 1 Comment

Ihan ekaks....

Kuka tunnustaa tökkineensä näitä sormella? ;)








Ylläolevat ovat pöytään jääneitä tavaroita, jos joku noita haluaa omakseen, voipi heittää minua viestillä.

Ja vaikka ajattelin olevani ihan laput silmillä, niin tulihan sieltä ostettua yhtä ja toista... Lisää siitä huomenna kunhan saan tavarat järjestykseen.

lauantai 9. kesäkuuta 2012 klo 13.23 , 2 Comments

Kurssituomisia...

Terveisiä Juvan kansalaisopiston viime viikonloppuiselta kurssilta! Uutta tuli tehtyä ja vielä enemmän jäi keskeneräiseksi, tässä kuitenkin kurssisadon valmistuneita tuotteita, muutama hattu, kenkäpari ja pieni kassi, Hertan parvekkeelle seinäamppeli ja ullakolle Nuuskamuikkusen reppu!

Taustalla muuten jotain sellaista, joka löytyy sitten minun pöydästäni Lahden miniatyyrimessuilta 9.6. :)

sunnuntai 13. toukokuuta 2012 klo 12.13 , 0 Comments

Isompaa päivitystä...

 Isosiskoni bongasi Facebookista ilmoituksen, jossa myytiin nukkekodin tavaroita. Onnekseni sain hankittua ne, ja voi että onkin tavaraa! Paketissa oli herkkua moneen lähtöön! Takana näkyvät vitriinit ei mahdu mihinkään nykyisistä nukkekodeistani, ei edes Taavetin sekatavarakauppaan, jota ajattelin laajentavani. Kyllä niille silti paikka löytyy, todennäköisesti autotallissa odottavassa Lundbyssa. Alla näkyvät tuolit ja pöytä onkin sitten se, mikä oli ihan pakko saada. Tuoleja on neljä, eikä ne mahdu Hertta-tädin parvekkeelle, jota ajattelin myös laajentavani (Totuushan on se, ettei lipaston päällä ole tilaa, kun tämän nukkekodin vieressä on toinen nukkekoti, jonka päällä on vielä yksi...), mutta eiköhän näillekin paikka löydy. :)

 Yllä on kevään viimeiset keramiikat. Etualalla oleva kannu on tarkoituksella kumossa, kun se menee puutarhaan kukkaruukuksi. Siitä lisää sitten myöhemmin. Vasemmalla oleva kansi on vähän isommasta pannusta. Kyllä minä joskus teen jotain normaalikokoistakin. :)

Ensi syksynä teenkin sitten keramiikkaa omalla uunilla.

Kuvassa on myös säästöpossua ja uunivuokaa... Ja mitäkö nuo isot kupit ovat?
 ...Ne on ratkaisu siihen, ettei mummelin hökkelissä ole viemäröintiä. ;)
Viimeksi Helsingissä käydessäni hehkutin Hobboksin kauppaa, josta ostin Angie Scarrin ruokakirjan. Yhtenä vapaapäivänä tehtailinkin jos jonkinmoista syötävää, jotka piti tulla Taavetin kauppaan, uuteen kauppahyllyyn. Noh, mistä piti tulla kauppahylly tulikin sitten keittiön kaappi, josta vilahdus näkyy ihan ylimmän kuvan vasemmassa ylänurkassa. 

Että sellasta. :)

maanantai 23. huhtikuuta 2012 klo 11.21 , 5 Comments

Kevätsiivousta

Laitoin pinon tavaraa myyntiin huutonettiin, keramiikkaa, muutama kannu, massailuja... Tavaroilla ei ole postituskuluja. Lisääkin taitaa ehkä tulla, kunhan saan laatikoita järjestykseen. :)

Kohteisiin pääset tästä.

Tuttuun tapaani saatan pistää vähän ylläreitä mukaan. ;)

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012 klo 12.49 , 0 Comments

Keväisiä tekemisiä...

Silmätulehduksen parantumista odotellessa oli aikaa selata vanhoja kuvia... Näpertelystäkään ei oikein nyt tule mitään, ja kaikki keskeneräiset, inspiraatiota odottavat, näpertelyaikaa vaativat jutut ovat levällään pöydällä, kun toinen silmä ei kykene yhteistyöhön. Pyh!

Helsingin Hobboksista tarttui mukaan minipuutarhoja esitellyt kirja, ja varsin tykästyin tuon sammaleen värjäämiseen. Hobby Pointista tarttui mukaan kivaa murattirautalankaa. Kukat Dolorekselta.

torstai 15. maaliskuuta 2012 klo 15.46 , 0 Comments

Arvonta suoritettu...

Ja kun osanottajia oli niin vähän, pistetään palkinnot tasapuolisesti kaikille osallistuneille. Säästyy arvonnan vaiva. :)

Postin matkaan paketit lähtevät keskiviikkona. Metsästelen tässä teille kaikille vielä yhteystiedot lähiaikoina!

maanantai 6. helmikuuta 2012 klo 7.51 , 4 Comments

Mainostusta ja arvonta...

Juvan kansalaisopisto tarjoaa nukkekotikurssin 5.-6. toukokuuta. Olen osallistunut edelliset 2 vuotta ja kivaa on joka kerran ollut, ajellaan täältä puolen tunnin ajomatkan päästä Juvalle. Jos on mahdollista osallistua, niin suosittelen!


Tarkemmat tiedot tästä

Ja minä, jolla on aina surkea tuuri kilpailuissa, voitin Eijulin blogista palkinnon! Tästä ilahtuneena pistän pystyyn oman pikku arvonnan, johon voi osallistua kommentoimalla tähän viestiin. Aikaa on viikon loppuun asti, eli 5.2. keskiyöhön mennessä! Arvonnan palkinto on... noh, paljon pientä. ;)

Kommenttien aihe on vapaa, mutta olisiko jollain hyviä vinkkejä siitä, miten (askartelu)työpöytä pysyy siistinä? Omia tavaroitani on yritetty lajitella noin kymmeneen eri laatikkoon, mutta silti pöydälle leviää tavaroita, jotka ei oikein kuulu mihinkään... Ja on vaan niin monta laatikkoa, missä lukee "sekalaista"...

tiistai 31. tammikuuta 2012 klo 12.49 , 4 Comments

Uuni valmis

Siinä se sitten tönöttää, keskellä hökkeliä... Padassa muhii jotain... mielenkiintoista, tehty maalin ja Scenic Waterin sekoituksesta. Pienet kuplat kokeilin tehdä saippuakuplista, SW "kiipeää" kuplan reunaa pitkin ja kupla jämähtää paikoilleen. Huonoksi onneksi SW jäähtyi jo niin paljon, ettei kuplia paljon tullut.

Hiilet on maalattua hiekoituskiveä, kannu ja pannu omaa keramiikkaa, uunin luukku suklaarasian pahvia. Itse uuni Das-massaa (kivet) ja laastina oli hyvin juoksevaa savitahnaa.

maanantai 23. tammikuuta 2012 klo 15.40 , 3 Comments

Pieni projekti

...Ja vielä valmistunut sellainen. :)

 Tämä ei ehkä kaikille aukea, mutta Star Trek-fanina pienestä asti tällainen oli pakko tehdä. :)
 
Taitaa jollakin olla opiskelu kesken. :)
 Eikä mikä tahansa puteli, vaan Chateau Picard vuosikertaa 2267. :)

No niin, nyt voi taas keskittyä niihin "oikeisiin" projekteihin. :D

torstai 12. tammikuuta 2012 klo 14.16 , 1 Comment

Vihriää...

 Kukkaistutuksia mummelin mökkiin...
 Toki on hyvä olla myös rahapuu pikaisiin tarpeisiin (on muuten tonnin seteli Heikki Silvennoisen naamalla)...
Ja lopulta kaikki rehuset omalla paikallaan. :)

Eilen oli vilkas projektipäivä, tuli monta keskeneräistä juttua aloitettua. Kävin loppiaisaattona katsomassa Kansallismuseon näyttelyn ja samalla reissulla vierailin Hobboksin kirjakaupassa, jonka ystävällistä palvelua muistan lämmöllä vielä pitkään. :)

Nyt pitää vain miettiä, missä välissä saan kaikki uudet ideat toteutettua...

lauantai 7. tammikuuta 2012 klo 3.39 , 5 Comments