Hyvää joulua!

Luru antoi joululahjaksi kaikkea kivaa, noita mehupulloja olen metsästänyt joka paikasta ja tuollaista käsin tehtyä kirjaa olen himoinnut aina... Luru arveli vieraskirjaksi, mutta sainkin ajatuksen kaivaa vanhan Lundbyn autotallista ja kunnostaa sen motelliksi. :)
Uudessa joulusaunassa kelpaa löylytellä.

perjantai 24. joulukuuta 2010 klo 15.42 , 2 Comments


Lurulta vuosia sitten saatu katkaisin sai kodin olohuoneesta, lamppu laitettiin kirppikseltä löydettyyn varjostimeen. Muut piuhat on hamstrattu ala-asteella tehdystä elektroniikkapelistä, ja virta kytketty 9 voltin salkkupatteriin. Kokeilimpa jopa kytkeä samaan patteriin useammankin lampun, mutta kertailin sähköopin tunteja ja totesin, ettei onnistu. Piuhatkin roikkuu miten sattuu, mutta meilläpäin on tapana ensin tehdä toimiva ratkaisu ja miettiä vasta sen jälkeen, miltä se näyttää. :)




Kirppikseltä löytyi myös makuuhuoneeseen kirstu, pieni sohva ja pöytä (joka on tällä hetkellä olohuoneessa ruokapöytänä). Väreiltään ja tunnelmaltaan sopii tuonne kuin nakutetut! Yöpöydän skarabeet on tuotu British Museumista joskus muutama vuosi sitten... Tuo takaseinä on vähän haasteellinen, paha mennä vinolle seinälle mitään hyllyjä tekemään, hmm...

sunnuntai 19. joulukuuta 2010 klo 9.38 , 1 Comment


Hertta-täti on kotiutettu Kenkäveron markkinoilta. Onneksi oli jäänyt paljon ruokia tähteeksi, niillä täytti vielä kaupan tiskin. :)

Kuvaa klikkaamalla saa muuten toooooosi ison kuvan. :)

Alla sama kahvila isomman ikkunan läpi.


Tuolla ihan ylimmällä hyllyllä köllöttelee ihana pikku veturi ja höyrylaiva, ja tuonne alemmalle hyllylle teki olonsa kotoisaksi pieni kalapatsas. Sopivat hyllyille kun nakutettu, ja näistä iso kiitos sille ihanalle, joka myi nämä Mikkelin Reaaliaika-kirppiksellä. Samalta myyjältä löysin aivan ihanat siniset kalusteet, jotka sai kodin nukkekodin ullakolta. :)

perjantai 10. joulukuuta 2010 klo 7.49 , 0 Comments


Tulipa unohdettua mihin niistä monista jemma-nimisistä paikoista tuli varastoitua kameran johto, mutta löytyihän se viimein. :)

Kuva on kaupasta, kassakone on suolataikinasta, nauloista, kynsilakasta ja akryylimaalista kyhätty hätävara, menettelee kunhan ei liian läheltä katso... Peräseinän kirjuripatsas on muisto Lontoosta.

Korin perunat on kukkaruukusta kerättyjä koristekiviä, mitä nyt onkaan nimeltään?

Toinen kuva on keittiöstä, vasemmanpuoleista seinää siirrettiin ruokakomeron tieltä. Takaseinän kaappi on vähän vinksallaan, seinä odottelee vielä päällystettä. Kirjakaupasta ostettu paksumman laatuinen akvarellipaperi oli mainio ratkaisu keittiön seinäksi, tuli paljon valoisempi ja inspiroivampi fiilis, kuin mitä alkuperäisellä suunnitelmalla olisi tullut, olisin nimittäin tehnyt tuo hellan puoleisen seinän samalla tiilipaperilla kuin saunan seinät. Seinällä roikkuu ihanat patalaput, joita väkerrettiin Juvan nukkekotikurssilla marraskuussa. :)
Led-kynttilä oli menossa hellan sisään valoksi, mutta on mokoma sinne liian iso.



Näin käy kun antaa pukusuunnittelijalle vapaat kädet. Ihan vaatimaton kahvilantäti piti tulla. Rouva muistaisi ottaa Linnan juhliin vielä kätensä mukaan... ;D

torstai 2. joulukuuta 2010 klo 13.17 , 0 Comments



Pistetäänpäs tähän väliin vähän viime vuoden yhteenvetoa. Uusimmat projektit olivat viime jouluna lahjaksi saatu (tai lahjaksi luvattu ja itse sitten ostettu) nukkekoti, ja kesästä lähtien olen tehnyt siihen kaveriksi pientä kauppaa ja yläkertaan parvekkeen. Vähän tuon ensimmäisen nukkekodin kanssa kävi niin, että tila loppui kesken. :)

Nuo kaksi viereistä kuvaa on juuri joulun jälkeen, jolloin laitoin etukäteen hamstraamia huonekaluja uuteen kotiin. Ja mopohan siitä lähti käsistä. Nyt on jo melkein saatu tapetit joka seinään, keittiöstä pistettiin yksi seinä matalaksi, koska tokihan sinne nyt pitää ruokakomerokin mahtua! Saunan seinään taas tehtiin äskettäin oven mentävä aukko, jotta saunasta pääsee mukavasti parvekkeelle vilvoittelemaan.

Ihan kuin sieltä olisi ollut kuviakin, mutta ei löydy. :/ Kauppareissun kautta patterisyöppöön uutta virtaa, niin eiköhän ne kuvatkin ole täällä vielä tänä iltana, ja etteikö Hertta-tätikin näyttäytyisi ensimmäistä kertaa. ;)

keskiviikko 1. joulukuuta 2010 klo 7.52 , 0 Comments

Aika kääntää uusi kausi elämässä... Nimittäin valmistumisen myötä (viikon päästä, jihuu) taitaa tulla liikaa vapaa-aikaa ja sen myötä enemmän näperryksiä, kun nimittäin viimeisin näyttötyöni, osanotto Kenkäveron käsityöläismyyjäisiin Mikkelissä 5.12. 2010 on tuonut minut takaisin harrastukseni pariin. Miniatyyrejä on väkerretty sadoittain, ja Taavetti-setä ja Hertta-täti on saanut minut taas nukkekodin pauloihin.

Toisin sanottuna aika herätellä henkiin tämä nukkekotiblogi. :)

lauantai 27. marraskuuta 2010 klo 11.34 , 2 Comments