Joululahjoja...

 
Lauralta sain mummelin mökkiin hurjan lihansyöjäkasvin. Näyttää hyvin nälkäiseltä! Ja miten ihana tuo ruukku on!

 
Minä pistin Lauralle joululahjaksi pienen koiranpennun emalikupissa. Tulitikkua en älynnyt pistää kuvaan mukaan, olisikohan tuo puruluu ollut ehkä puolen tikun mittainen? Tummakin on kuva kaiken lisäksi... Jos Laura osaa napata tästä paremman kuvan ihan esikuvansa kanssa, niin pistän linkkiä. :)

 
Mummelin hökkeli alkaa näyttää asutulta jo sisältäkin päin. Kun talon malli on sellainen, että ei ole ikkunattomia seiniä, tuo se vähän haastetta siihen, mihin sijoittaa tarpeelliset tavarat, kuten ruokatavarat ja ruoanlaittovälineet. No siksi on hyvä olla kana munimassa aamiaismunat hyllyn päällä! 

(Joo, tuo takaverho huutaa nauhaa ympärilleen. Työn alla on vielä!)

sunnuntai 25. joulukuuta 2011 klo 16.36 , 1 Comment

Uuden vuoden lupauksia...

..Hyvähän se on aloittaa ajoissa. Edes joskus jotain.

Tammikuusta lähtien alan väsäämään jo pitkään suunnitelmissa ollutta kesänurkkaa. Lähtöajatuksena on vanha rauniomallinen puutarhaboksi.

Toisena projektina alan tekemään majakkaa. Ei liene mitään yhteyttä siihen, että katselin eilen Muumien majakanvartijajaksoa. :)

Ja vielä tämän vuoden puolella aion saada valmiiksi yhden roomboxin, aihetta en vielä paljasta, koska se on sellainen, mistä varmaan kukaan muu kuin minä ei saa mitään kiksejä... Olkoon se yllätys. :D

Ja vielä lemmenpesäkin on rakentamatta, kun tuo hökkeli on vienyt kaiken ajan. Mitä nyt silloin tällöin palkkatöissäkin käyty kääntymässä. :)

keskiviikko 21. joulukuuta 2011 klo 18.41 , 1 Comment

24. luukku...

 
Tämän luukun sisältö paljastuu sitten jouluaattona, tai miten kauan Lauran kärsivällisyys kestää. :)
Lievää hökkelöitymistä havaittavissa. Seinälaudat päreestä, pinnalle sudittu hyvin vetistä akryylimaalia. Tarvinnee vielä ehkä vähän työtä...

lauantai 17. joulukuuta 2011 klo 5.49 , 3 Comments

Katonrakennusta...

Hökkelin katto alkaa näyttää jo pikkuhiljaa siltä, miltä pitääkin... Vielä ulkoseiniin laudat, niin voipi sisustella sisältäpäinkin, eilen olin jo niin pontevalla tuulella, että sain alakertaan verhotangot seinille. Tuonne katolle sopisi joku elukka majailemaan... :)

lauantai 12. marraskuuta 2011 klo 3.33 , 2 Comments

Valaistusta...

Ensin mainostukset pois alta, tämä nyhveristi löytyy 26.11. Mikkelin Naisten Messuilta, osoite on Otavankatu 4, aika 8-13. Myytävänä käsitöitä ja jokunen minijuttukin. :)


Kesällä heinätöiden lomassa kysäisin naapurin isännältä apua muuntimen asentamisessa, ja vasta äsken äkkäsin, että olinhan minä taloon värkännyt samaan syssyyn valotkin... Kyllä tämä lyö laudalta kaiken maailman kynttilät tähän aikaan vuodesta, sanon minä! (Ja jos olisin suunnitellut etukäteen heiluvani kameran kanssa, olisin pessyt tiskit...)

torstai 10. marraskuuta 2011 klo 14.15 , 1 Comment

Hyrrrrr...

Olipas tänään jo pakkasen tuntua tuolla ulkona. 

keskiviikko 9. marraskuuta 2011 klo 12.27 , 1 Comment

Ransut rivissä...

 Verhojen kuivumista odotellessa oli aikaa väkerrellä muutama nalle, silmät ja rusetit vaan puuttuu. Seuraava etappi siis Doloreksen kauppa! (On muuten listaa kertynyt...)
Keittiön pöytäkin on jo saatu kiinni, tuo on sellainen saranamallinen, jonka voi kääntää seinää vasten. Ensin meni nelisen tuntia, kun yritin väkertää pieniä metallisaranoita 4mm:n ruuveilla levyyn, siitä ei tule mitään. Leikkasin kankaasta sitten uudet saranat, jotka muutenkin sopii ulkonäköön vähän paremmin. Tuohon vaiheeseen meni pari minuuttia... noh, tyhmä paljon työtä tekee... :)

maanantai 31. lokakuuta 2011 klo 13.57 , 1 Comment

Talot tuli ja 12 tuntia niiden rakentamiseen meni... Aivan ihania!



 Tuon koko on 1:24, ja se on hyllyn päällä siksi, ettei kissat yön aikana tiputa sitä pöydältä lattialle. Osat oli laserleikattua vaneria, ja kokoaminen helppoa kuin heinänteko. Tuosta tulee unelmamökki.


Toiseen mökkiin (1:12) tuli lankkulattia , jota tässä kuivatellaan. Erityinen yllätys oli tuo vasemmalla näkyvä ruokakomero penkin alla, sitä en odottanut, mutta kyllä sille käyttö löytyy! Muuten kyllä pitää sanoa että oli aikamoista höttöä tuo vaneri, osaset rikkoutui sieltä täältä ja liimassa ei olla säästelty. Tuosta piti tulla unelmamökki ja pienemmästä hökkeli, mutta kun tuo isompi talo oli niin epämääräistä materiaalia ja siisti lopputulos jäi haaveeksi, niin päätin vaihtaa mökit päikseen. Luonnonmukaiseksi hökkeliksi vanerissa oli tosi kauniita kuvioita, joten en usko, että raaskin pistää maalia tai tapettia tuonne seinälle, saa jäädä ihan puunväriseksi. Listat pitää vielä jostain hankkia, niin sitten alkaisi näyttää valmiilta. 

Rouva itsehän katsoi vain vierestä, kun alakerrassa väkersin lankkua lattiaan... On muuten sopivankokoinen, vaikka epäilin pieneksi jäävän. :)

keskiviikko 19. lokakuuta 2011 klo 16.35 , 2 Comments

Uusia pannuja ja muuta...

 Keramiikkakurssilta on rantautunut ensimmäinen erä teekannuja, tällä kertaa kunnon sivellinlasitteilla. Nuo lähtee myyntiin, sillä edelliseltä kerralta minulle on kannuja omastakin takaa. Jokainen pannu on erilainen, kun ne on käsin dreijattu ja muovailtu.
Tämä tomera täti on tulossa tulevaan nukkekotiin. Mallaillessani häntä keramiikkapajan parvekkeelle, tätipä ilmoitti, että hän on tuon kokoiseen kotiin aivan liian iso... ja isompaan kotiin aivän liian pieni... Siispä ehkä on väkerrettävä jotakin siitä väliltä?

Mutta nyt minua odottaa pussillinen sytykkeitä ja kolme vapaapäivää, niin eiköhän tässä aleta tuumasta toimeen. :)

maanantai 17. lokakuuta 2011 klo 9.00 , 2 Comments

Kerhoilua ja muuta pientä

Lauantaina tapailtiin kerhoilun merkeissä ensimmäistä kertaa, aiheena paperikassit. En olekaan ennen noita tehnyt, vaikka mieli on tehnyt... Tuttuun tapaani ensin tein normipientä, sitten puolta pienempää ja sitten sitäkin puolta pienempää. Saas nähdä mihin nuo vielä päätyy...

No eihän se siihen jäänyt... kotona otin sakset kauniiseen käteen ja askartelin ullakolle hattulaatikon, joita olen myös ihaillut...
...no eihän se siihenkään jäänyt... halusin myös kokeilla sisustuslaatikoiden tekoa, eikä yksi nyt riittänyt mihinkään. Joten koko liuta toisiinsa sointuvia sisustuslaatikoita! Ja noihin ehkä on tuunattava pienet vetonupit ja jos joskus saan käsiini kuuluisia Bilteman sytykkeitä, tulee noiden laatikoiden ympärille vielä Ikea-henkinen hyllykkö! :)


 ...Ja voisi vielä sanoa, ettei se siihenkään vielä jäänyt... illalla surffailin nukkekotikauppojen sivuilla ja kuinkas ollakaan, minulle on tulossa kohta kaksi uutta nukkekotia!

sunnuntai 25. syyskuuta 2011 klo 4.47 , 2 Comments

Syksyistä satoa...

Omppuja ja sieniä... Pitkästä aikaa pääsin näpertelemään ja ennen kaikkea kokeilemaan kesän aikana kerättyjä askartelutarvikkeita ja työvälineitä. Ompuissa on uusilla Inktense-liiduilla maalatut syysvärit, sieniin otin mallia niistä kaikista kolmesta kanttarellista, jotka olen tänä syksynä löytänyt. Lampaankäämiä löytyy metsistä paljon, mutta ei se oikein näyttänyt miltään massasta tehtynä. Paras turvautua noihin tuttuihin sieniin. :)

Pitääkin seuraavaksi kehitellä jotain uuniomena-ateriaa, mutta pitänee ensin tehdä 1:1 versio malliksi, vaniljajäätelön kera. Kaikkeen sitä taiteen vuoksi pitääkin uhrautua...

Omppuja ja sieniä tein niin paljon, että niitä todennäköisesti päätyy vielä huutonettiin syksyn aikana, kunhan tuunailen ne ensin valmiiksi.

lauantai 10. syyskuuta 2011 klo 14.44 , 0 Comments

Sama meno jatkuu...

...Lisää höpsöjä mittasuhteita. :)

 Kartanoon tulevat sohva ja vaatekaappi. Kuvassa myös aiemmin mainittu olohuoneen kaappikello, joka on kuivahtaessaan ilmeisesti vähän vinahtanut... Noooh, ei haittaa siinä paikassa, johon se on tarkoitettu. Mitäänhän ei ole etukäteen suunniteltu tai mittailtu, vaan leikattu näppituntumalta. :)
Ja tokihan sohva on avattavaa sorttia ja vaatekaapissa avattavat ovet ja tarvittavat tilpehöörit. Oikealla puolella kaapissa on muutama hylly ja vaatetanko, jotka ovat jääneet vielä tyhjilleen.

Puutavarana käytetty taas pärettä ja tähän mennessä sitä on mennyt n. 10x10cm kokoinen pala. Riittoisaa tavaraa tähän mittasuhteeseen, sanoisin!

torstai 21. heinäkuuta 2011 klo 9.27 , 1 Comment

Rustiikkia, rustiikkia...

Sarjassamme pähkähulluja mittasuhteita. :)

Piti kokeilla pärevaneria (mitä nyt sitten olikaan) miten hyvin se taipuu pienen pieniin juttuihin, ja hyvinhän se. Näiden lisäksi syntyi kaappikello, josta luultavasti kuva myöhemmin olohuoneen kaluston kera. Nämä tulee kartanoon, jonka mittasuhde on 1:48.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011 klo 14.49 , 3 Comments

Ullakon aarre

Kun viime kerralla postasin ullakkokuvan, tuumin, että sinne on aivan pakko saada kulunut, koinsyömä vanha turkki. 

Tässä se nyt sitten on, ullakolle piilotettavaksi. Kaulukseen teen vielä koristereunan, on vähän rujon näköinen. 

Karva on kissankarvaa, joka on liimattu kerroksittain kangaspalan päälle. Pääntieltä pilkottaa Dolorekselta ostettu henkari. 

Ja ennen kuin kettutytöt hyökkää kimppuuni, niin mainittakoon että kissa voi edelleen hyvin. Raukalla tulee selkään silloin tällöin takkupaakkuja, jotka on pakko leikata pois. Jostain kumman syystä hamstrasin karvat myöhempää käyttöä varten. Rupsun turkki on kasvanut jo edelliseen komiaan kukoistukseensa. :)

Kissankarvat ovat olleet luovassa käytössä ennenkin, niistä on tehty neulatyynyyn nuppineuloja ja irronneista viiksikarvoista nukkekodin neulatyynyyn silmäneuloja. Kun kissoja on kolme, pitää irtokarvoista repiä kaikki hupi irti. :)

lauantai 18. kesäkuuta 2011 klo 12.23 , 4 Comments

Lahden tuliaisia...

Lähdin sunnuntaina työpäivän jälkeen ajelemaan Lahteen Miniatyyrimessuille. Kaikenlaisia kommelluksia riitti matkalle, kurvasin Mäntymotelliin kun piti piipahtaa Kuortissa (nehän näyttää niin samalta) ja paluumatkalla olisi pitänyt käydä Tähtihovissa, mutta en malttanut enää pysähtyä, kun pussissa odotti niin paljon lehtiä ja uusi kirja!

Tuollaisia ihanuuksia sieltä löytyi. Etsin vielä myöhemmin linkkejä, keneltä mikäkin on. Nyt on ukkonen päällä ja läppäri akulla, ei ehdi. :)
 Talon yläkertaan olen väsännyt väliseinän. Tarvitsin tilaa varastoida kaikkea ylimääräistä enkä toisaalta keksinyt mitään käyttöä hervottoman kokoiselle makuuhuoneelle. Väliseinä on tehty "omasta vanerista" eli kaksi balsalevyä päällekäin, ja vaikka päällä olikin paino, on se vino kuin mikä. 

Makuuhuoneen puolella on toinen "piilo-ovi". Se on vain liimattu kiinni seinään, tuskinpa sitä kukaan koskaan aukoo. :)

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011 klo 5.07 , 1 Comment

Keramiikkapaja

 Allaskaapin oviaukko odottaa vielä ovia. Keramiikkapaja alkaa valmistua, kuvassa alakerta...
Ja yläkerta. Alakerran lampun paristo on piilotettu takaseinän puusäiliöön, josta tulee joko vesisäiliö tai korkea kaappi. Uunin suun mustaaminen tulitikulla oli Lurun keksintö, itse en olisi moista hoksannut. :)

Ruukut Dolorekselta. Keskeneräinen projekti vielä, mutta kauas on tultu "äänestyskopista".

maanantai 30. toukokuuta 2011 klo 5.30 , 2 Comments

Ja taas uutta....

Jopas nyt taas näperryttää... Tein uutta mökkiä ja huomasin, että minulla ei ole jäljellä enää yhtään tiilipaperia, kun käytin mokoman keittiön seinään. Kaverin tulostinta hyväksikäyttämään siis, ja ehkä kotimatkalla käyn noukkimassa kirjakaupasta omaan tulostimeen uuden värikasetin...

 Sain vihdoin ja viimein väkerrettyä kauppaan toisenkin ikkunan, ja maalit pintaan kanssa. Nuo ikkunat ovat irroitettavia, joka taas auttaa tavaroiden järjestelyssä. Kaupan edusta ihan huusi tuollaista vihanneslavaa!
 Parveke on saanut uutta kukkaloistoa ja pihauuni on saanut itselleen kodin. Ruusuköynnös on tehty valmiista lehtinauhasta ja paperiruusuista.

torstai 26. toukokuuta 2011 klo 7.17 , 1 Comment

Sulkavaa ja uusia projekteja...

Sulkavalla oli kaikin puolin kiva päivä, mitä nyt rusketusraidat eivät ole mitenkään imartelevissa paikoissa. :)

Tämä ihana amme saa kodin roomboxista, kunhan kerkeän sellaisen väkertämään. :)

Matkaan tarttui myös ihanuuksia, joita olen tarvinnut, mutten ollut saanut aikaiseksi hankkia. Onkohan tuo lautanen tuossa edes oikein päin?

Tiinalta ja Tuikulta ostin myös pientä kivannäköistä tavaraa, noista kukista suunnittelen jo tuolia! Nuo helmet taas tuo mieleen kahvipurkit...  



Uusin projekti on jo käynnissä, ja ei, siitä ei tule äänestyskoppia! :)

tiistai 24. toukokuuta 2011 klo 13.14 , 1 Comment

Nukkismyyjäiset Sulkavalla 21.5.

...Siellä minäkin olen. :)

Myytävänä esimerkiksi keraamisia meksikolaisia pihauuneja, nukkekodin ruokia, kirjoja, kodin käyttöesineitä ja kasveja... Ja mitä nyt tulee mieleen vielä väkertää!

Osoite Leipämäentie 771, lauantai 21.5. klo 11-15.

keskiviikko 18. toukokuuta 2011 klo 11.43 , 4 Comments

Nukkekodin lukemisia, toisin sanottuna kirjantekoharjoittelua. :)

sunnuntai 1. toukokuuta 2011 klo 16.16 , 0 Comments

Ruokia taas myynnissä

Alempana postatuista ruokapaketeista osa myytiin, osa meni uudelleen huudettavaksi. Huutonetissä on myytävänä paketit 1-3, 5 ja 7.

Pääset tästä avoimiin kohteisiini!

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011 klo 11.28 , 0 Comments

Vessaharja

Wallace & Gromitin inspiroimana väsäsin kylpyhuoneeseen metkan vessaharjan, tein keramiikkakurssilla jo savesta yhden, mutten malta odottaa sen kuivumista, poltosta ja lasituksesta puhumattakaan...

Pupunen fimoa, harja vaalennusaineen mukana tullut harja, jota on vähän tuunailtu. Leikkasin turhat "karvat" pois ja poltin tulitikulla jääneet nysät pois, ja silti se roihahti aika iloisesti, meinasi sormet palaa. Onneksi varauduin tilanteeseen etukäteen pinseteillä ja vesilasilla. :)

Askarrellessani näin tänään pihalla kevään ensimmäisen punarinnan. Kevät on täällä. :)

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011 klo 7.43 , 2 Comments

Taavetin sekatavarakauppa sai hyllyilleen uutta tavaraa, nyt on kaikkea pippurimyllyistä paistokasareihin!

Heikkona hetkenä sorruin ajattelemaan minimämmiaterioita, ja ensinhän tehdään lusikat! Pieni jauhomittakin taiteiltiin siinä sivussa...

Siskolta sain synttärilahjaksi kauan haikailemani kylpyhuoneen tavarahyllyn. Tätäkin pakettia on hypistelty monta kertaa kaupassa, ihana! x) Tuo kaapin päällinen näyttää ihan siltä, että sinne voisi mahtua vessarulla jos toinenkin...

Omia näperryksiä on sohvatyynyt ja jukkapalmu, siskon lähettämästä synttäripaketista kuoriutui myös olohuoneeseen aivan nakuttimesti sopiva peili!

Taavetti sai kauppaansa myös uuden hyllyn ja työkalupakin. Selvisi sitten, miksi Taavetin kakku on pudonnut lattialle, herran silmälasithan on jääneet hyllyn päälle!

lauantai 2. huhtikuuta 2011 klo 14.57 , 0 Comments

Nukkekodin ruokia myynnissä

Paketit 4,6 ja 8 myyty!

Paketin numeron saat esiin klikkaamalla kuvaa. Osoiterivillä (tai selaimen otsikkorivillä) on paketin numero tiedostonimenä, esim. pkt8.jpg (ensimmäinen kuva alla). 









Tässä kuvia paketeista, jotka pistän huutonettiin. Tuotteet on Kenkäveron markkinoista yli jääneitä, jotka myyn pois varastosta pyörimästä, sillä vaihdan uusiin massoihin ja uusiin tuotteisiin. :)

Jos joku tietää jonkun olevan näiden perään, niin arvostaisin kovasti puskaradion nappuloiden kääntämistä kaakkoon! :)

lauantai 26. maaliskuuta 2011 klo 14.22 , 3 Comments

Kevätinventaario


Kevätinventaarion paikka... Piti ihan tuumia, montako näitä projekteja on... :)

Yllä ja alla oleva on kaksipuolisesta kartanosta. Seinät on saatu pystyyn ja joitakin huonekaluja, mutta aika kesken on jäänyt. Odotan sitä päivää, kun kalusteita saa tätä kokoa ostettuna valmiina, tämä on kokosuhdetta 1:48.


(yllä) Pikku nukkekodin nukkekoti valmistuu hyvää vauhtia. Suhde 1:144, sama kuin aiempi roosanvärinen väkerrys.

(yllä) Hertta-tädin kahvila ja parveke on sekin jäänyt vähän vaiheeseensa. Ikkunanpokat ja seinämaali on päässyt unohtumaan, kun tulee aina kaikkee pientä eteen. :)
(yllä) Pääprojekti eli ompelijan talo... Pikkuhiljaa tuokin alkaa täyttyä. Täytynee kohtapuoliin ostaa uusi. Itseasiassa ajattelin väsätä tämän ja kaupan alle yhden ison roomboxin, josta tulisi kellari. Tämä ja kauppa 1:12.Tästä se (kai) lähti. Pikku tupa ja yläkerrassa parvi. Mittasuhde 1:24. Kaipailee vielä... jotakin. :)

Tähän vielä äskettäin valmistunut kangaskauppa, niin nukkekoteja on pikaisen laskutoimituksen jälkeen 7 kappaletta. :)

lauantai 19. maaliskuuta 2011 klo 10.08 , 3 Comments